Go Green Screen!

Een opnamestudio met een groot groen scherm, overal lampen en kabels. Het ziet er snel indrukwekkend uit. In feite is dat het ook, al is de studio zelf niet iets om indruk mee te maken. De greenscreen studio is gewoon ontzettend handig! In een greenscreen studio ben je namelijk helemaal los van tijd en ruimte. Je kunt er alles doen. Waar, wat en wanneer je maar wilt. Een aantal voordelen van studio-opnames op rijtje:

  • Een rustige werkplek, zonder regen, wind of herrie
  • Constante belichting, 24/7 doorgaan zonder dat het donker wordt
  • Kleedruimte en make-up tafel om je lekker op te doffen
  • Koffie, lunch, diner en een sfeervolle redactieruimte om iedereen gefocust te houden

Goed, maar dit kan in iedere studio. Waarom dan met dat groene scherm? 

Bij de juiste belichting kun je de groene achtergrond in je footage tijdens de montage met 1 druk op de knop weghalen. De zogenaamde ‘keykleur’ groen, wordt een transparante videolaag, die we het ‘alpha kanaal’ noemen. Al het andere dan de keykleur groen wordt hiermee ‘vrijstaand’ gemaakt en blijft beschikbaar als losse videolaag. Door hieraan andere beeldlagen toe te voegen kun je ontzettend veel extra informatie kwijt. Informatie die in abstracte zin iets vertellen over tijd en ruimte, meer concreet dat laten zien wat jij graag uitdraagt, zoals je logo of informatieve text. In het verleden zag deze videocontent er een beetje cheesy uit, maar door technische innovaties en een professionele aanpak is het tegenwoordig sjiek en spiffy om hiervan gebruik te maken. 

Zonder de wens om een hollywood film te produceren, kun je heel efficiënt ‘schone opnames’ maken voor bijvoorbeeld een tutorial, promotiefilm, explainer- of productvideo. Unieke voordelen van green screen opname:

  • Digitale achtergronden in alle denkbare composities
  • Doorvoeren van een unieke huisstijl
  • Invoegen motion- / infographics
  • Interacties van presentatie met achterliggende (full screen) videolagen

Een laatste dingetje wat onwijs handig is… De ‘schone beelden’ zijn goed te hergebruiken. Of je nu een aanpassing van je huisstijl efficiënt wilt doorvoeren of de beelden zonder huisstijl wilt doorverkopen aan derden, het kan allemaal! Moet je dan eens kijken wie er indruk maakt;)

In veel diensten van Skills4u zit het gebruik van de greenscreen studio inbegrepen. Bekijk de mogelijkheden: skills4u.nl/prijzen